Klicka här för förutsättningslös kontakt!

Jurist vårdnadstvist

Över 10 års erfarenhet

✓ Vi hjälper dig få rättsskydd

✓ Kostnadsfri utvärdering

✓ Återkoppling inom en arbetsdag

Erfaren jurist för din vårdnadstvist

Vårdnadstvister är jobbiga. Inte bara för dig som förälder utan även för barnen. Våra jurister förstår detta och är redo att hjälpa dig.

Som klient hos oss hjälper vi dig alltid med ansökan om rättsskydd till ditt försäkringsbolag, alternativt rättshjälp. På så vis betalar du oftast endast 20% av hela kostnaden. Så oavsett hur stor din plånbok är – kontakta oss.

Vi har 6 olika jurister som jobbar med vårdnadstvister. Våra jurister är erfarna och när du kontaktar oss ser vi till att tilldela dig den jurist som passar bäst för dina omständigheter.

Våra jurister bor i Stockholm men tar på sig vårdnadstvister i hela Sverige. Vi har ofta hjälpt många i Malmö, Göteborg och andra orter utan problem.

Hör av dig för en kostnadsfri utvärdering av ditt ärende!

Omdömen från våra kunder

Ta kontakt med erfaren jurist inom vårdnad

Telefontider vardagar kl 6:30 – 21:00, helgdagar 10:00 – 18:00.

Vad vi kan hjälpa till med:
 • Hela tvisteprocessen från ax till limpa
 • Ansökan om rättsskydd (och ibland även rättshjälp)
 • Ansökan om ensam vårdnad.
 • Bestrida krav på ensam vårdnad.
 • Förhandlingar i och utanför domstol.
 • Skriva vårdnadsavtal.
 • Övriga önskemål av relevans
Selena

Selena

Selena har i över 10 år arbetat med vårdnadstvister. Selena är författare till boken "Allt du behöver veta om vårdnadstvister". Selena talar svenska, engelska och serbokroatiska.

Nina

Nina

Nina har arbetat med vårdnadstvister i flera. Nina talar svenska och engelska.

Elof

Elof

Elof är jurist och driver vårdnadstvister. Därtill arbetar han också med familjerättslig avtalsskrivning. Elof talar svensk, engelska och franska.

Viktoria

Viktoria

Viktoria arbetar med vårdnadstvister. Viktoria talar svenska, engelska och serbokroatiska.

Johan

Johan

Johan har arbetat med vårdnadstvister i över 10 år. Johan talar svenska och engelska.

Mariana

Mariana

Mariana arbetar primärt med internationella vårdnadstvister. Mariana talar svenska, arabiska och franska. (Just nu är Mariana inte tillgänglig för nya klienter)

Välkommen till Enkla Juridik – din juristpartner inom vårdnadstvister

Vårdnadstvister kan vara en utmanande och känslosam process. Hos Enkla Juridik är vi här för att ge dig den juridiska vägledning du behöver. Vårt erfarna team bestående av jurister Selena, Nina, Elof, Johan, Viktoria och Mariana har arbetat med ett brett spektrum av vårdnadstvister i hela Sverige. Läs vidare för att lära dig mer om hur vi kan hjälpa dig.

Stöd i rättsskyddsansökan till ditt försäkringsbolag

Vi ser till så din finansiering håller. Vårdnadstvister kan ibland bli utdragna och dyra, men med vår hjälp minimerar vi pengarna som du behöver ligga ute med. Oftast betalar försäkringsbolag med vår hjälp 80-75% av hela vårdnadstvisten. På så vis ser vi till att du i många fall endast löpande betalar för 20-25% av arvodet. 

Vi förstår också att rättsskyddsansökan till försäkringsbolaget kan vara en krånglig process. Hos Enkla Juridik hjälper vi dig att navigera genom detta steg och säkerställer att din rättsskyddsansökan är korrekt ifylld. Vi arbetar med alla försäkringsbolag och ser till att du får den juridiska hjälp du behöver för att hantera din vårdnadstvist.

Ta kontakt - helt förutsättningslöst

Behöver du hjälp? Ring oss på 020-899596 eller skicka in ditt ärende

Snabb respons inom en arbetsdag

Vi vet att tid är avgörande i vårdnadstvister och att många föräldrar är stressade. I synnerhet om den andra föräldern har en advokat som skickat ett brev till dig med krav på ensam vårdnad. Därför återkommer vi alltid inom en arbetsdag efter att du kontaktat oss. Vi sätter ditt ärende i fokus och ser till att du får den uppmärksamhet du behöver så snart som möjligt.

Vår kunder älskar oss

Vår höga kundnöjdhet är ett resultat av vårt engagemang för att leverera kvalitativ juridisk hjälp och en utmärkt klientupplevelse. Enkla Juridik har uppnått en kundnöjdhet på imponerande 4,8 av 5 på Trustpilot, med över tusen femstjärniga omdömen från nöjda klienter. Detta är ett kvitto på vårt engagemang för att uppfylla våra klienters förväntningar och hjälpa dem att nå positiva resultat i sina vårdnadstvister.

Våra jurister jobbar i hela Sverige

Om din vårdnadstvist kräver en domstolsförhandling är Enkla Juridik här för att stödja dig. Våra jurister bor i Stockholm, men vårt team är redo och villig att resa till Malmö, Göteborg eller andra städer om et behövs för att representera dig i domstolen. Vi ser till att du har professionell juridisk representation under hela processen. Vi är alltid bara ett telefonsamtal bort.

Möt våra jurister inom vårdnad, boende och umgänge

Här är vårt team av dedikerade jurister som är redo att stödja dig i din vårdnadstvist:

 • Selena: Med en gedigen erfarenhet av familjerätt har Selena hjälpt många föräldrar att lösa sina tvister. Selena har skrivit boken “Allt du behöver veta om vårdnadstvister” som utkom 2020. Hon har arbetat med vårdnadstvister sedan 2010.
 • Nina: Nina är känd för sitt engagemang för klienternas rättigheter och har hanterat komplicerade vårdnadstvister med framgång.
 • Elof: Elof har en stark bakgrund inom familjejuridik och är skicklig på att utveckla strategier för att nå bästa möjliga resultat. Han är också duktig på arvsrätt och avtalsjuridik.
 • Johan: Johan är en erfaren förhandlare och arbetar hårt för att hitta lösningar som gynnar barnets bästa intressen.
 • Viktoria: Viktoria är väl förtrogen med de senaste juridiska trenderna och erbjuder kreativa lösningar för vårdnadstvister. Viktoria har också koll på de migrationsrättsliga komplikationerna som kan förekomma.
 • Mariana: Mariana har lång erfarenhet inom familjerätt och är en av våra mest respekterade jurister. Hon talar arabiska. Tyvärr är Mariana för tillfället inte tillgänglig för nya klienter.

Skillnaden mellan jurister och advokater

Vi vill påpeka att vi är jurister och inte advokater. Det är viktigt att veta skillnaden även om det i praktiken inte är någon skillnad när du anlitar oss. Jurister är kvalificerade att ge juridisk rådgivning och ha rättsskydd. Advokater har fördelen att ofta automatiskt vara godkända för rättsskydd. Men eftersom våra alla våra vårdnadsjurister redan är godkända för rättsskydd är inte det någon skillnad. Enda skillnaden som kan finnas kan vara när du behöver rättshjälp. Vår jurist Selena är godkänd för rättshjälp.

Kontakta oss för juridisk hjälp med din vårdnadstvist

Om du behöver juridisk hjälp med din vårdnadstvist är Enkla Juridik här för dig. Vi är din pålitliga partner i hela Sverige och erbjuder erfarenhet, stöd i rättsskyddsansökan, snabb respons och distansarbete. Kontakta oss idag så hjälper vi dig att navigera genom din vårdnadstvist med förtroende och kompetens.

Avslutningsvis, om du söker professionell hjälp med din vårdnadstvist, tveka inte att kontakta Enkla Juridik. Vårt team av erfarna jurister är redo att stödja dig i hela Sverige, oavsett om du behöver hjälp med rättsskyddsansökningar, distansarbete eller domstolsförhandlingar. Vi är din pålitliga partner i en utmanande process.

FAQ - 6 viktiga frågor om hur våra jurister jobbar med vårdnadstvister

Din hemförsäkring innehåller rättsskydd. Vanligtvis täcker detta hela 75-80% av totalkostnaden. Resterande 20-25% kallas för självrisk och betalar du själv.

Oftast fakturerar vi dig löpande för självrisk-delen (ca. 20%) och tar betalt av försäkringsbolaget (ca. 80%) när vårdnadstvisten är slut.

Exempel: Du har en vårdnadstvist som tar 10 månader, kräver exakt lika mycket arbete varje månad och kostar 50.000 kr totalt. Vi börjar med att kontakta ditt försäkringsbolag och ser till att de betalar 80%. Det gör således att din självrisk varje månad blir 1.000 kr i 10 månader. När vårdnadstvisten efter 10 månader är slut tar vi resterande 40.000 kr i betalt direkt från försäkringsbolaget. På så vis lyckas vi hjälpa många föräldrar som annars inte hade haft råd.

Ja. Samtliga våra jurister är godkända för rättsskydd. Vi hjälper dig med ansökan.

Om du inte har rättsskydd och om du har svag privatekonomi kan vi i vissa fall hjälpa till med 

Du tilldelas den vårdnadstvist-jurist som är mest lämpad för arbetet och som är tillgänglig för fler uppdrag. Oftast kan vi på så vis tillmötesgå ditt önskemål.

I Stockholm, men de arbetar i hela Sverige.

Ja. Våra jurister som arbetar med vårdnadstvister bor i Stockholm. Många gånger har vi varit ombud i tvister i Göteborg, Malmö, Borås och många andra orter i landet.

Sedan corona-pandemin är detta för de flesta inget problem.

Fördelarna med oss

check_1

Kostnadsfri
utvärdering

lamp

Digital och fysisk
rådgivning

message

Svarsgaranti 1
arbetsdag

note

Enbart fasta
priser

Våra kunder rekommenderar oss