Juristbyrå Stockholm

Kostnadsfri juridisk utvärdering

Inga krav eller förbindelser. Vi återkommer inom en arbetsdag!

Din jurist i Stockholm

Enkla Juridik är en juristbyrå med bas i Stockholm som funnits sedan 2017. Idén till vår byrå började gro när vi insåg att branschen präglades av för lite transparens och saknade byråer som enbart ville erbjuda fasta priser till sina kunder. Ur detta föddes vår enkla, men unika affärsmodell: all juridisk rådgivning till fast pris. På detta vis förändrar vi branschen långsamt till det bättre, ett ärende i taget.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi hjälper företag och privatpersoner med:

  • familjejuridik
  • affärsjuridik
  • fastighetsrätt
  • juridiken kring bostadsrättsföreningar
  • skatterätt
  • upphandlingsjuridik

Våra jurister har hög kompetens och erfarenhet och brinner för att leverera stockholmarna juridisk rådgivning av högsta kvalitet. Vi är specialiserade på de olika nischerna vilket gör att vår rådgivning håller mycket hög kvalitet. Våra mest seniora jurister i Stockholm har arbetat med sina respektive specialistområden i decennier.

Telefon eller möte

Våra jurister hjälper årligen hundratals stockholmare med en lång rad olika frågor och problem. Oftast är det smidigast både för oss och våra klienter att genomföra rådgivningen över mejl eller telefon. Självfallet finns även möjlighet att boka ett fysiskt möte. Det kan till exempel vara nödvändigt om vi ska upprätta en bouppteckning, skriva ett avtal eller gå igenom underlaget för en tvist.

Din jurist i Stockholm till fast pris

Vi tror på maximal transparens gentemot våra klienter. Vi tycker också att det är juristen själv som ska stå risken för att ett ärende tar mer tid än beräknat. Det ska inte finnas några incitament för en jurist eller advokat att jobba ineffektivt samtidigt som timpenningen ändå tickar på. Av den anledningen föredrar vi på Enkla Juridik att jobba med enbart fasta priser, där både du och vi vet vad det kommer kosta att uppnå ett visst resultat – för det har vi fått mycket positiv respons från våra klienter.

Många andra advokater och andra juristbyråer i Stockholm jobbar med löpande timpenning. Vi föredrar att offerera fasta priser. Med ett fast pris för vår juridiska rådgivning vet både du och vi vad det kommer att kosta för att nå ett visst resultat.

Våra medarbetare

Hundratals positiva omdömen

På Enkla Juridik är vi väldigt glada över att ha över hundratals femstjärniga recensioner på Trustpilot. I omdömena skriver våra klienter att vi är kompetenta, håller hög kunskaps- och servicenivå samt är snabba i vår rådgivning. Det värmer att så många av våra klienter lämnar ett positivt omdöme och är nöjda med oss. Det är verkligen det bästa kvittot på vårt arbete som vi kan tänka oss. Dessutom motiverar det oss jurister och gör att vårt arbete blir väldigt roligt. 

Familjejurister och fastighetsfrågor

I Stockholm är vi ett tiotal jurister specialiserade på olika områden. Det gör vårt arbete mer effektivt och leveransen mer kvalitativ. De flesta av våra jurister arbetar med affärs- och familjejuridik, men självklart hanterar vi även andra ärenden. 

Våra familjejurister i Stockholm arbetar mycket med arvsprocesser, bodelningar och tvistelösning. Ibland är det i svåra stunder i livet som vår hjälp behövs, och många av våra ärenden handlar om att skapa trygghet och ge stöd för människor i dessa stunder. Då gäller det för oss att arbeta på ett både personligt och professionellt vis. 

För dig som har bostadsrelaterade frågor eller sitter i en bostadsrättsförening så är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi jobbar mycket med brf-frågor såsom avtalsrelaterade spörsmål, förverkanden, entreprenader och stadgar.

Affärsjurister och skatterätt

Våra skattejurister har stor kunskap och lång erfarenhet. Båda våra skattejurister har arbetat med skatterätt i decennier: den ena har länge undervisat vid Linköpings universitet, och den andra har arbetat med processföring på Skatteverket i över 30 år.

Vi hjälper både privatpersoner och företag med skatterådgivning samt processföring mot Skatteverket. Vi är duktiga på att göra skattemässiga beräkningar och samtidigt göra viktiga riskbedömningar. Vi är också kunniga inom transaktioner, skatterevisioner och moms mm. Vår skattejuridiska rådgivning i Stockholm sker till fast pris. 

Ett annat mycket viktigt område för oss på Enkla Juridik är affärsjuridiken. Vi har tre affärsjurister som tillägnar stor del av sin tid åt att hjälpa företag med avtalsfrågor och tvistelösning. Vi hjälper till med allt från aktieägaravtal och aktieöverlåtelser till att hjälpa till med offentliga upphandlingar. Tyvärr kan vi ännu inte bistå med arbetsrättslig rådgivning. Däremot har vi mycket god kunskap inom IT-rätt och GDPR.

Hör av dig till våra jurister i Stockholm

Tveka inte att höra av dig till oss om du har en juridisk fråga eller vill ha en offert direkt. Vårt kontor finns tekniskt sett i Solna, men bara ca. 1 km norr om Nya Karolinska sjukhuset. Vi finns alltid tillgängliga för våra klienter på mejl eller telefon. Välkommen till juristbyrån Enkla Juridik i Stockholm!

Våra kunder rekommenderar oss

Skicka in ditt ärende

Kostnadsfri juridisk utvärdering. Inga krav eller förbindelser. Vi återkommer inom en arbetsdag!