Klicka här för förutsättningslös kontakt!

Om oss

Vår passion är att erbjuda kvalificerad juridisk rådgivning för privatpersoner, företag och brf:er. Vi vill att våra klienter ska uppleva oss som maximalt enkla att ha att göra med.

Vilka är vi?

Enkla Juridik är en juristbyrå som hjälper klienter i hela Sverige. Vi är över 20 jurister med olika spetskompetenser. Vi arbetar med affärsjuridik, arbetsrätt, familjejuridik, fastighetsjuridik, migrationsrätt och skatterätt mm. Vi har huvudkontor i Stockholm och lokal närvaro i Göteborg, Linköping, Jönköping, Malmö, Helsingborg och Östersund mm.

Vi heter Enkla Juridik eftersom vi vill att:

  • Det ska vara enkelt att komma i kontakt med oss.
  • Det ska vara enkelt att vara klient hos oss.
  • Juridiken ska göras lättbegriplig och transparent.

Nyheter & aktuellt

Vill du läsa mer om vad vi jobbar med? På vår nyhetsportal lägger vi upp de viktigaste nyheterna från Enkla Juridik

Varför anlita oss? 

Kvalitéten i vår service är det allra viktigaste för oss. Våra jurister har olika färdigheter och kunskapsområden. När du kontaktar oss kan du vara säker på att du kommer bli kopplad till rätt jurist med rätt kunskap för att kunna hjälpa dig.

Vår erfarenhet gör att vi kan ge högkvalitativ rådgivning som hjälper dig framåt. När vi inte tror att vi har rätt kunskap för att kunna hjälpa till, berättar vi det för dig.

Vad jobbar vi med?

Affärsjuridik, GDPR, IT och offentlig upphandling – vi har flertalet affärsjurister med lång erfarenhet av företagsjuridiska frågor. Vi skriver avtal, ger rådgivning, löser tvister, överklagar myndighetsbeslut och går till domstol.

Arbetsrätt – vi hjälper dig som behöver hjälp med uppsägningar, avskedanden eller granskningar av anställnings- och VD-avtal.

Familjerätt – flertalet av våra kollegor älskar att jobba med arvsprocesser, bodelningsfrågor och familjerelaterad tvistelösning. Vi skriver familjejuridiska avtal, går till domstol, agerar ombud i vårdnadstvister och ger rådgivning.

Fastighetsrätt, PBL och bostadsrättsföreningar – våra erfarna bostadsjurister löser tvister, ger rådgivning, överklagar myndighetsbeslut (inom ramen för plan och bygglagen mm.) och skriver avtal mm.

Migrationsjuridik och övrig förvaltningsrätt –  ansökningar, rådgivning och överklaganden.

Skattejuridik – vi har två skattejurister med decennielång erfarenhet. Vi har över 30 års erfarenhet av skatteprocesser och ger skatterättslig rådgivning.

Vad innebär fasta priser?

Vi grundades 2017 med löftet om att det ska vara enkelt att anlita oss. Vår unika prissättningsmodell är en viktig del av det.

När du tar kontakt med oss erbjuder vi en kostnadsfri juridisk utvärdering för att avgöra om och hur vi kan hjälpa dig. För fortsatt hjälp tar vi fasta priser eftersom det blir förutsebart för dig.

Med fast pris menar vi att du antingen får:

  1. helt fast pris för hela uppdraget,
  2. etappbaserad prissättning,
  3. pristak med löpande timpenning.

Vilken modell det blir beror på ärendets karaktär. Vanligtvis skriver vi avtal till helt fast pris och löser tvister med den etappbaserad modellen, eller löpande timpris med pristak.

Kontakta oss för en kostnadsfri utvärdering

Telefontider vardagar kl 6:30 – 21:00, helgdagar 10:00 – 18:00.

Våra medarbetare

Svar inom en arbetsdag

Efter att du har skickat in ditt ärende hör vi av oss till dig inom en arbetsdag. Vi återkommer till dig med en bedömning av ditt ärende och eventuellt be dig om kompletterande information och bevis.

När vi går vidare med ditt ärende eftersträvar vi först och främst att uppnå en lösning i godo med motparten. Man ska aldrig ta en tvist till domstol förrän det står helt klart att konflikten inte kan lösas på frivillig grund. Om förlikningsdiskussionerna misslyckas går vi vidare och företräder dig i domstol. Vi löser det administrativa åt dig.

Inga fysiska möten behövs. Vi finns tillgängliga för dig på mejl eller telefon under hela processen. Det är enkelt och smidigt. Bara ifall ditt vittnesmål är avgörande, kommer vi be dig vara med i domstol.

Fördelarna med juristbyrån Enkla Juridik

check_1

Kostnadsfri
utvärdering

lamp

Digital och fysisk
rådgivning

message

Svarsgaranti 1
arbetsdag

note

Enbart fasta
priser

Våra kunder rekommenderar oss

Hitta hit

Enkla Juridik Sverige AB, Gyllenborgsgatan 4, 112 43 Stockholm
Vi har även jurister i Göteborg, Helsingborg, JönköpingMalmö och Linköping.